Osteopathie de Keyser

Mesweg 1-c
6336 VS
Hulsberg
Sinds 2004
  • voor de beweeglijkheid van gewrichten en weefsels
  • gaat uit van een holistsche benadering
  • een manuele geneeswijze
  • vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden
045-4051911
06-26778009
e-mail
website
Monique en Maurice de Keyser

Bedrijfsinfo

Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Indien er sprake is van een verminderde beweeglijkheid kan dit een nadelige invloed hebben op de gezondheid.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de beweeglijkheid van gewrichten en weefsels in het algemeen. Osteopaten zijn in staat om dergelijke weefsels met hun handen te lokaliseren en door middel van speciale technieken weer beweeglijker te maken. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

Osteopathie gaat uit van een holistische benadering. Dit houdt in dat het lichaam als totaliteit bekeken wordt. Op plekken waar (pijn)klachten aanwezig zijn, zit zeker niet altijd de oorzaak van de klachten. Zo kan het zijn dat iemand al jaren rugklachten heeft, maar dat de eigenlijke oorzaak een darmstoornis is...

Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Indien er sprake is van een verminderde beweeglijkheid kan dit een nadelige invloed hebben op de gezondheid.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de beweeglijkheid van gewrichten en weefsels in het algemeen. Osteopaten zijn in staat om dergelijke weefsels met hun handen te lokaliseren en door middel van speciale technieken weer beweeglijker te maken. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

Osteopathie gaat uit van een holistische benadering. Dit houdt in dat het lichaam als totaliteit bekeken wordt. Op plekken waar (pijn)klachten aanwezig zijn, zit zeker niet altijd de oorzaak van de klachten. Zo kan het zijn dat iemand al jaren rugklachten heeft, maar dat de eigenlijke oorzaak een darmstoornis is. Een osteopaat benadert het lichaam als één geheel.

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

MONIQUE DE KEYSER
"In 1990 ben ik gestart als fysiotherapeut waarna ik vervolgens in 2003 mijn diploma Osteopathie behaalde. In 2009 heb ik de specialisatie-opleiding osteopathie bij kinderen afgerond, daarmee behorende tot de eerste lichting van gediplomeerde osteopaten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van kinderen en zwangeren.

Ook heb ik aan de Universiteit van Maastricht bewegingswetenschapen en epidemiologie gestudeerd. Tot slot heb ik een groot aantal osteopatische verdiepingscursussen gevolgd waaronder manipulaties (kraken), behandeling van incontinentie, sportklachten, buikklachten, spanningklachten en menstruatieproblemen.

Omdat het werken met mensen mij elke dag opnieuw boeit heb ik niet gekozen voor een carrière als wetenschapper, maar werk ik samen met mijn man aan de verdere ontwikkeling van onze praktijk."

MAURICE DE KEYSER
"Na de middelbare school heb ik fysiotherapie in Enschede gestudeerd. Na deze opleiding koos ik voor bewegingswetenschappen en epidemiologie aan de Universiteit te Maastricht en ben ik in 2003 afgestudeerd als osteopaat aan de Internationale Academie voor Osteopathie. 2004 werk ik samen met Monique in onze eigen praktijk voor osteopathie. Ook was ik van 2006 tot 2016 redacteur van het vaktijdschrift voor osteopathie “De Osteopaat”. Tot slot blijf ik mij verder ontwikkelen door het geregeld volgen van verdiepingscursussen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • korte hefboom manipulatie
  • osteopathie bij hormonale stoornissen
  • kaakproblemen en beetafwijkingen bij kinderen
  • kaakproblemen bij volwassenen
  • osteopathie bij metabole stoornissen
  • geïntegreerde technieken volgens Frank de Bakker
  • Fascial Distorsion Model (FDM)
     

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut zag ik dat bepaalde klachten goed reageerden op de fysiotherapeutische behandeling maar toch telkens terugkwamen. Tijdens mijn studie osteopathie heb ik geleerd om niet symptomatisch te werken maar op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak. Waarom ontstaat een bepaalde klacht en komt deze steeds terug? Voor mij ligt de oplossing in het kijken naar de mens als één geheel, niet alleen naar de klacht. Dat ik daardoor veel mensen helpen kan, vind ik prachtig!"

Indicaties
Een osteopaat behandelt functionele storingen bij Baby's, Kinderen en Volwassenen. Met ziektes, acute ontstekingen, botbreuken of wonden moet u eerst naar een arts gaan. In een later stadium kunt u een osteopaat bezoeken voor verdere aanvullende behandelingen.

Osteopathie kan chronische ziektes niet genezen. De behandeling van een arts / specialist is belangrijk. Wel kan osteopathie ondersteunend werken waardoor klachten kunnen verminderen en de levenskwaliteit stijgt.

Behandeling
U kunt rechtstreeks naar een osteopaat gaan. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk. Kijk voor de zekerheid uw polis na.

Onze osteopaten zullen, indien dit voor uw behandeling noodzakelijk is en na uw toestemming, overleggen met uw huisarts, specialist, fysiotherapeut, verloskundige of andere behandelaar.

Zowel de praktijk in Hulsberg als ook de praktijk in Hoensbroek is gevestigd in een gezondheidscentrum. Hierdoor is een intensieve samenwerking met andere disciplines zoals huisartsen, fysiotherapie, verloskundigen, GGD, JGZ, psychologen mogelijk.

Binnen drie tot vier behandelingen moet er een duidelijke verbetering van de klacht zijn. De periode tussen de behandelingen kan variëren van één week tot drie à vier maanden.

GENEZEND EN PREVENTIEF
Aan een osteopathische behandeling gaat een uitgebreid onderzoek vooraf. Dit bestaat uit een vraaggesprek (anamnese) over o.a. de ziektegeschiedenis, operaties, ongevallen en leefgewoonten. Daarna vindt het lichamelijk onderzoek plaats waarbij o.a. de beweeglijkheid van gewrichten en de wervelkolom getest wordt, alsmede de spierkracht en de zenuwfunctie. Na het onderzoek volgt de osteopathische behandeling die gericht is op het herstellen van de bewegingsfunctie die verloren is gegaan.

Osteopathie kan ook preventief toegepast worden. Klachten worden namelijk voorafgegaan door functieverlies. Dit uit zich in een verstoring van de normale soepelheid van gewrichten, spieren, organen en andere weefsels. Vroegtijdig behandelen van dit bewegingsverlies kan voorkomen dat een klacht zich verder manifesteert.

VERGOEDING
In onze praktijk werken osteopaten die lid zijn van het NVO en geregistreerd zijn bij het NRO. Hierdoor vergoeden vrijwel alle zorgverzekeraars. Het is verstandig om vooraf in uw polis te kijken wat uw vergoeding is.

Detail info

Openingstijden

maandagvan 8.00 tot 20.00 uur
dinsdagvan 8.00 tot 20.00 uur
woensdagvan 8.00 tot 18.00 uur
donderdagvan 8.00 tot 20.00 uur
vrijdagvan 7.45 tot 18.00 uur
zaterdaggesloten
zondaggesloten