Verhey Vlees

Horselstraat 2
6361 HC
Nuth
Sinds 1895
  • professionals in kwaliteit, veiligheid en trace-ability
  • vakkundig verwerken van runderen, afkomstig uit de melkveehouderij
  • zorgvuldig versneden, verpakt en geëtiketteerd op klantspecificatie
  • 3.500 - 4.000 runderen per week
  • ISO- en HACCP-certificaten staan aan de basis van het kwaliteitssysteem
045-5243838
e-mail
website
Max en Bart Verhey

Bedrijfsinfo

Professionals in kwaliteit, veiligheid en traceability

Verhey Vlees is gespecialiseerd in het vakkundig verwerken van runderen afkomstig uit de melkveehouderij. De runderkarkassen worden in Nuth zorgvuldig versneden, verpakt en geëtiketteerd op klantspecificatie.

Het bedrijf vindt haar oorsprong in 1895. De 4e generatie, de gebroeders Max en Bart Verhey, voert de dagelijkse directie over het bedrijf. De verwerkingscapaciteit in de hightech productielocatie bedraagt 3.500 - 4.000 runderen per week. Voortdurend wordt geïnvesteerd in middelen die de kwaliteit en de organisatie professionaliseren en wordt kritisch naar de eigen organisatie gekeken. Behaalde ISO- en HACCP certificaten staan aan de basis van het kwaliteitssysteem. Met grote zorgvuldigheid worden onze rundvlees toeleveranciers geselecteerd. Het verse rundvlees wordt in een hoog tempo en onder de juiste omstandigheden versneden. Hightech verpakkingslijnen, 24x7 monitoring van de opslag- en verwerkings- temperatuur binnen de afdelingen en het voortdurend toezicht houden op kwaliteit en hygiëne zorgen voor een constante kwaliteit.

De...

Professionals in kwaliteit, veiligheid en traceability

Verhey Vlees is gespecialiseerd in het vakkundig verwerken van runderen afkomstig uit de melkveehouderij. De runderkarkassen worden in Nuth zorgvuldig versneden, verpakt en geëtiketteerd op klantspecificatie.

Het bedrijf vindt haar oorsprong in 1895. De 4e generatie, de gebroeders Max en Bart Verhey, voert de dagelijkse directie over het bedrijf. De verwerkingscapaciteit in de hightech productielocatie bedraagt 3.500 - 4.000 runderen per week. Voortdurend wordt geïnvesteerd in middelen die de kwaliteit en de organisatie professionaliseren en wordt kritisch naar de eigen organisatie gekeken. Behaalde ISO- en HACCP certificaten staan aan de basis van het kwaliteitssysteem. Met grote zorgvuldigheid worden onze rundvlees toeleveranciers geselecteerd. Het verse rundvlees wordt in een hoog tempo en onder de juiste omstandigheden versneden. Hightech verpakkingslijnen, 24x7 monitoring van de opslag- en verwerkings- temperatuur binnen de afdelingen en het voortdurend toezicht houden op kwaliteit en hygiëne zorgen voor een constante kwaliteit.

De klant staat centraal. Wensen op het gebied van snitten, etikettering, maar ook afspraken over bloktijden worden verwezenlijkt. De organisatie is erop gericht snel en correct richting klant te antwoorden en beslissingen te nemen.

Directie Verhey Vlees B.V.
_______________________________

PRODUCTEN

Vers en snel
Vers, kwalitatief rundvlees met snelle verwerkingstijden. Het op de juiste wijze versnijden, verpakken, etiketteren en registreren van rundvlees, daar is de organisatie op gericht en dat is het recept van Verhey Vlees waarmee de versheid van het rundvlees wordt gewaarborgd.

Technische delen
De technische delen worden gekant, waar nodig gesplitst en ontvliesd en vakkundig bijgekant totdat aan de gewenste klantspecificatie is voldaan. In overleg met de klant wordt de gewenste snit vastgelegd door middel van beeldmateriaal en/of product-specificaties, zodat het personeel eenduidig op basis daarvan het rundvlees kan snijden. Daarnaast zal het juiste label op zowel product als eindverpakking worden aangebracht, mogelijkerwijze voorzien van barcoderingen op klantwens, zoals EAN13 of EAN128.

Industrievlees en rundersnippers
Het industrievlees 90/10, rundersnippers 80/20 en 70/30 wordt vers of bevroren aangeleverd in kratzakken, maar kan ook worden gevacumeerd op dieptrekmachines. De verwerkingstijd bedraagt tot 6.000 kg / uur, waardoor goed kan worden voorzien in grootvolume afname door klanten, bijvoorbeeld in tijden van acties bij de supermarkten. De rundersnippers worden, per batch (lees slachthuis), homogeen gemengd in een non-stop proces van mengen en ledigen van de mengers, de ene menger is gevuld en het mengproces start, de andere menger wordt op hetzelfde moment gevuld. Van elke menger neemt de operator, zodra deze half gevuld is, een monster waarvan de vet-vleesverhouding wordt gecontroleerd door middel van röntgentechnologie. De resultaten worden per menger geregistreerd in ons ERP systeem. Bij een waarde onder of boven de norm wordt respectievelijk vet of mager rundvlees toegevoegd om de gewenste waarde alsnog te bereiken.

Shock-, vries- en tempereerproces
Indien de producten bevroren dienen te worden, maakt Verhey Vlees gebruik van 2 shocktunnels, waarbij het rundvlees vers in kratten wordt diepgevroren bij -/- 35°C. Vervolgens wordt het vlees omgeklopt (ont-krat) en worden de diepgevroren blokken netjes gestapeld, voorzien van palletkaarten met tracing informatie en verplaatst naar het interne vrieshuis (capaciteit 200.000 kg). Op klantwens kan Verhey ook tempereertrajecten verzorgen door middel van intensieve samenwerking met Warehouse Vice Versa, een logistieke organisatie met een behoorlijke koelcapaciteit in Oss.

Planning
Inkoop, verkoop, logistiek en productie werken nauw met elkaar samen om het gewenste resultaat te bereiken. Het juiste product, in de juiste hoeveelheid, zo vers mogelijk (FiFo), in de juiste verpakking en met het juiste label op het juiste moment bij de klant leveren. Verhey Vlees beschikt over 2 eigen vrachtauto's die in goed overleg met de klant in bloktijden kunnen afleveren. Het overige vervoer vindt plaats met huistransporteurs, die al tientallen jaren voor Verhey Vlees werken.
_______________________________

KWALITEIT
Kwaliteit is een mooi woord, maar wat wordt er nu precies door Verhey ondernomen?

Werkinstructies, procedures en regelgevingen zijn hierin nauwkeurig beschreven. Het kwaliteitssysteem wordt voortdurend door Verhey getoetst door middel van controles en periodieke interne audits en met regelmaat uitgevoerd door extern auditor en vakorganisatie DNV.
______________________________

TRACEABILITY
Tot op de krat of doos nauwkeurig en op ieder gewenst moment kan worden getraceerd. Zowel achterwaartse tracering (slachthuis), de tussentijdse tracering (opslag Verhey Vlees of externe locatie) als voorwaartse tracering (levering klant) is mogelijk. Op krat/doosniveau wordt tijdens de initiële registratie een uniek serienummer toegekend. In dit serienummer is onder andere het batchnummer opgeslagen. Het klantnummer wordt aan het serienummer toegevoegd zodra de krat op een verkooporder is geboekt. Daarmee is de gehele route van de verpakking vastgelegd.