- let's make something special
- iedere dag de allerlekkerste producten maken
- voornamelijk private label vleeswaren
- voor de retail, het gespecialiseerde kanaal, de out-of-home-markt en (airline) catering
- koken, bakken, braden, grillen en roken
- drogen, rijpen, kruiden, mengen en zouten
Bedrijfsinfo
GROUP OF BUTCHERS
Wij zijn Group of Butchers. Wij zijn gek op vlees. Wij geloven in vroeg opstaan, hard werken en afspraken nakomen. Iedere dag de allerlekkerste producten maken. Iedere dag is speciaal. Let's make something special!
WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn een groep slagers. We werken met vlees, maar maken niet zomaar vleeswaren. Samen creëren we concepten met vlees en voegen daarmee iets van onszelf toe aan dat wat we maken. Dat vinden we bijzonder.
We willen de lekkerste en kwalitatief de allerbeste producten afleveren. Iedere dag vers. Want we geloven in vers! Een grote passie voor het mooie product vlees is wat we delen. En dat maakt onze producten bijzonder. Wij zijn “Group of Butchers”.
Wij maken voornamelijk private label vleeswaren voor de retail, het gespecialiseerde kanaal, de out-of-home-markt en (airline) catering. Dit doen we op zeven hoogwaardige productielocaties die zich verspreid bevinden over Nederland en België. Hier...
GROUP OF BUTCHERS
Wij zijn Group of Butchers. Wij zijn gek op vlees. Wij geloven in vroeg opstaan, hard werken en afspraken nakomen. Iedere dag de allerlekkerste producten maken. Iedere dag is speciaal. Let's make something special!
WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn een groep slagers. We werken met vlees, maar maken niet zomaar vleeswaren. Samen creëren we concepten met vlees en voegen daarmee iets van onszelf toe aan dat wat we maken. Dat vinden we bijzonder.
We willen de lekkerste en kwalitatief de allerbeste producten afleveren. Iedere dag vers. Want we geloven in vers! Een grote passie voor het mooie product vlees is wat we delen. En dat maakt onze producten bijzonder. Wij zijn “Group of Butchers”.
Wij maken voornamelijk private label vleeswaren voor de retail, het gespecialiseerde kanaal, de out-of-home-markt en (airline) catering. Dit doen we op zeven hoogwaardige productielocaties die zich verspreid bevinden over Nederland en België. Hier maken onze ruim driehonderdvijftig medewerkers dagelijks de beste slagersspecialiteiten. Ook de Amsterdamse slagersketen Hergo is onderdeel van onze groep.
PASSIE
We zijn vakidioten. We geloven in afspraken nakomen. Elkaar steunen en samen lachen, maar als het moet elkaar ook hard aanpakken en niet zeuren. 's Avonds moe, maar wel voldaan. Omdat we mooie producten hebben gemaakt. Vroeg naar bed om ‘s morgens ook weer vroeg te beginnen.
We zijn mensen van de praktijk. Van aan de slag, van vuur, zweet, messen en vlees. Van koken, bakken, braden, grillen en roken. Van drogen, rijpen, kruiden, mengen en zouten. Dat is ons mooie vak en dat is waar we voor gaan. Het maakt ons uniek. Het maakt ons ‘Group of Butchers'.
______________________________
BEREIDINGSWIJZEN
Iedere dag kopen we kwaliteitsgrondstoffen in. Een basis uitgangspunt. Maar het belangrijkste komt pas daarna. Wanneer onze slagers het vlees gaan bereiden. Het zijn de bereidingswijzen die wij toepassen op het vlees die onze producten zo bijzonder maken.
Het roken, grillen, koken, bakken en braden. Maar ook het mengen, kruiden, zouten, drogen en rijpen van het vlees. Vakmanschap waar temperatuur, tijd en aandacht een grote rol spelen. Daar ontstaat het echte verschil.
KOKEN
Water voor de thee kookt op 100° Celsius. Maar bij het koken van hammen komt wat meer kijken. Temperaturen van 100 graden komen bij ons namelijk niet voor. De meeste van onze hammen garen wij volgens uitgekiende opeenvolgende temperaturen in de kern van het product. Daar zit ‘m het geheim van de zachte ‘bite' van de ham.
GRILLEN
Grillen wordt nogal eens verward met roosteren, maar het is niet hetzelfde. Roosteren gebeurt op een hete plaat. Grillen is het door stralingswarmte dichtschroeien en eventueel gaar maken van vlees, zonder er boter aan toe te voegen. De warmte is afkomstig van een gloeiende grill in een oven, een contactgrill, een grillpan of BBQ.
ZOUTEN
Zouten van vlees komt voort uit de tijd dat er nog geen koelkasten waren. Zouten is een authentieke manier van houdbaarheid verlengen. Maar hoe maak je dan een lekker product? Dat vraagt om de juiste kennis. Zouten in een pekelbad, droogzouten en pekelinjectie. Allemaal varianten van het zout procedé.
BAKKEN
Het verschil tussen bakken en braden. Dat zit ‘m in de temperatuur. Bakken doe je op een hoog vuur. Een intense temperatuur die zorgt dat het vlees snel dichtschroeit. Zoals bij de perfecte gehaktbal. Het dichtschroeien van de poriën van het vlees, zodat de sappigheid ervan behouden blijft.
ROKEN
Bij ons is het roken van vlees een echte specialiteit. Het al eeuwenoude rookproces zorgt voor een voor een heerlijke geur en smaak, mits het roken in het juiste klimaat gebeurt. We kunnen dat sturen door de luchtvochtigheid en de rookcirculatie snelheid aan te passen en door te spelen met de factor tijd.
KRUIDEN
Over kruiden en specerijen valt veel te vertellen. Kwaliteitspeper geeft diepgang in de smaak. Dat komt door de etherische oliën. Goedkope peper is scherp, maar heeft weinig etherische olie en dus ook geen diepgang. Wij maken onze eigen kruidenrecepturen. Specerijen met een hoog percentage.
BRADEN
Braden komt meestal na het bakken. Als onder een intense hitte het vlees is dichtgeschroeid, temperen we het vuur om de producten zachtjes door te garen. Zoals oma vroeger wat water bij de jus in de pan deed om te temperatuur snel te verlagen. Zo krijgt het vlees ook de tijd om zich 'te zetten'.
MENGEN
Het mengen van een vleesdeeg, een delicaat proces. Voor de leek het door elkaar ‘roeren' van losse ingrediënten. Voor ons slagers een nauwkeurig werkje waarmee we de basis leggen voor een lekkere zachte bite in een gehaktbal, een smeuïge filet americain en de perfecte snijdbaarheid van leverworst.
DROGEN
Drogen of voordrogen is een handeling die voorafgaand aan het rookproces wordt uitgevoerd. Het drogen is bedoeld om tot een goede rooksmaak en -kleurresultaten te komen. Het voordrogen gebeurt meestal ook in de rookkamer, bij een bepaalde temperatuur, variërend tussen de 25 en 55 graden.
______________________________
INNOVATIE
Wij geloven dat er een sterke behoefte is aan innovatie binnen onze categorie. En we willen onze klanten laten zien dat wij niet afwachten tot zij een wens hebben. Wij innoveren omdat we onze klanten willen laten kennismaken met vernieuwing.
Innovatie staat voor ons gelijk aan:
- constante vernieuwing
- pro-activiteit
- meedenken en verrassen